De Nationale Diabetes Challenge

Als voedings- en leefstijlcoach ben ik betrokken bij De Nationale Diabetes Challenge. Ik wandel regelmatig mee in de gemeente Nederweert, deel kennis en motiveer de deelnemers. Wandel jij ook mee? Start 3 mei a.s.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 16 tot 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. De challenge is in 2016 gestart voor mensen met diabetes, maar sinds 2019 is er ook speciale aandacht voor mensen met COPD. Ook zonder diabetes of COPD ben je welkom om deel te nemen. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Wanneer vindt dit plaats in de gemeente Nederweert?
In Nederweert vindt de eerste wandeling op maandag 3 mei om 18.30 uur plaats. Hierbij wordt rekening gehouden met het wandelniveau, waardoor de wandeling voor iedereen toegankelijk is. Samen wordt getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ieder jaar staat de laatste week van september in het teken van de afsluiting van de NDC. Ook dit jaar zal de NDC wederom feestelijk afgesloten worden. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen zal een keuze gemaakt worden om dit landelijk, lokaal of individueel (digitaal) te doen.

Meer weten?
Uiteraard wordt op zo veel mogelijk deelnemers gehoopt! Voor vragen kan contact worden opgenomen met beweegcoach Pien (pcp.deswart@landvanhorne.nl) of Irma Steijvers (irma.steijvers@fysiofitnessnederweert.nl).

Wandel je ook mee?!
Schrijf je dan in via www.nationalediabeteschallenge.nl deelname kost eenmalig 5,50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *