Lezing: brein als medicijn

14 april 2022, van 19:30 tot 21:00 | Nederweert, Kapelaniestraat 8

Kosten: Leden € 5,- / Niet-leden € 7,50

 

 

 

 

 

 

Leer over onze drie breinen en krijg inzicht in hoe je bewuster in het leven kan staan. Informatiebijeenkomst in het kader van de cyclus Positieve Gezondheid.

Drie breinen

Veel van ons gedrag is onbewust gedrag. We doen vaak dingen niet die we eigenlijk wél zouden willen doen en vice versa. Dit onbewuste, aangeleerde gedrag uit zich in ons dagelijkse doen en laten. Het is een automatisme geworden. Waarom kiezen we steeds vaker voor ongezond eten en te weinig beweging? Waarom is verandering zo moeilijk en lastig om vol te houden?

Het antwoord op deze vragen zit grotendeels opgeslagen in onze drie breinen. Deze zorgen er samen voor dat we vaak vast zitten in een bepaald gedrag.
Dinja Rooijakkers vertelt vanavond meer over deze drie breinen en geeft je inzicht in hoe je bewuster in het leven kan staan. Hoe je zelf bewuste keuzes maakt en je niet laat (ver)leiden door je omgeving of eerdere ervaringen.

Doe mee met de cyclus

Dit voorjaar hebben we in de bibliotheek in Nederweert 3 bijeenkomsten georganiseerd, helemaal in het thema ‘Positieve Gezondheid:

  • Bewegen als medicijn – 17 maart
  • Voeding als medicijn – 31 maart
  • Je brein als medicijn – 14 april

De bijeenkomsten worden verzorgt door Dinja Rooijakkers. Zij werkt met veel passie in haar eigen praktijk EnergiQue4you in Ospel. Zij verzorgt informatiebijeenkomsten en begeleidt coachingstrajecten voor particulieren, bedrijven en scholen. Voeding, beweging en mindset staan hierbij centraal.

 

Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

— Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *