Klantervaringen

 

 

 

 

 

Via een enqueteformulier kwam ik voor het eerst in aanraking met energiQue4you. De aangeboden voedings- en gewichtsanalyse sprak me direct aan. Dit omdat ik al verschillende jaren, dmv lijnen in de vorm van een dieet, probeerde een aantal kilo kwijt te raken. Dit lukte meestal wel, maar na verloop van tijd zaten de kilo’s er dan toch weer aan. Iets wat me duidelijk maakte dat een dieet niet zaligmakend is. Na de voedingsanalyse besloot ik voor verdere begeleiding contact op te nemen met Dinja Rooijakkers.

Daar bleek dat ik veel minder goede voedingsstoffen binnen kreeg dan ik zelf dacht. Ook voldoende water drinken liet te wensen over. Na verdere informatie hierover en het starten van een milde reiniging van het darmkanaal, zodat alle voedingsstoffen ook goed door het lichaam opgenomen kunnen worden, ben ik begonnen met het bewuster omgaan met voeding en meer gaan bewegen. Na enige tijd merkte ik een positieve uitwerking op verschillende vlakken. Zo ben ik inmiddels al een aantal kilo kwijt, maar voel ik me ook energieker. Vooral ’s avonds heb ik meer energie dan voorheen. Leuk ook is het te ervaren dat je ook zonder een dieet je gewicht beter onder controle kunt krijgen. In het begin was ik erg bezig met de nieuwe manier van eten;gezonder en afwisselender. Nu is het al veel meer eigen geworden en gaat het eigenlijk vanzelf.

Natuurlijk zijn er dagen of momenten waarop ik eens iets extra’s neem, maar dat is geen probleem als ik daarna weer op de goede voet verder ga. Het grootste pluspunt vind ik dat ik geen hoeveelheden of calorieën hoef te tellen. Als ik trek heb neem ik gewoon nog iets gezonds en hoef ik niet bang te zijn dat het ‘te veel’ is. Ik zorg dat ik voldoende eet en ken niet het hongergevoel dat ik wel had bij het volgen van een dieet.

Ik ben blij dat ik met de tips, ondersteuning en feedback van Dinja een gezonde manier van eten en bewegen eigen heb kunnen maken. Ik heb er vertrouwen in dat dit prima vol te houden is en ik voel er mij een stuk prettiger bij.

P. Janssen, 46 jaar


 ‘Via mijn schoondochter kwam ik op een bijeenkomst over voeding in contact met Dinja. Daar werd mij al meteen duidelijk hoe voornaam gezond eten is. Dinja gaf heel duidelijk aan hoe je met makkelijke alledaagse producten een gezonde maaltijd kunt maken. Na deze informatieve bijeenkomst heb ik een afspraak met haar gemaakt. Ik wilde wel eens weten waarom ik altijd buikpijn had. Omdat ik wist dat mijn vaak darmen overgevoelig reageerden, at ik al jaren te weinig. Ik was altijd bang dat die buikpijn weer op kwam zetten. Feestjes waren geen echte feestjes. Ging ik uit eten, dan dacht ik altijd ‘wat eet ik niet’. Kortom eten was voor mij bijzaak geworden. Ik moest eten en dat was het dan. Ik kon er niet van genieten.

Bij de eerste afspraak hadden we een heel goed gesprek en werd mij nog duidelijker hoe belangrijk eten is en hoe verkeerd ik tientallen jaren gegeten had. Dinja besteedde er heel veel tijd aan en kwam met een heel duidelijk advies. Daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan en de resultaten waren al binnen een paar weken zeer goed merkbaar; minder buikpijn, ik ging weer met plezier eten. Ik kreeg zelfs weer honger waarvan ik al 17 jaar niet meer wist dat dat bestond. Na 4 maanden heb ik nu een heel ander leven; meer energie en meer plezier in het eten. En leuk voor erbij; mijn vetpercentage is met een paar procent gezakt en mijn spiermassa is sterker geworden.

Ik eet nu dagelijks wat mijn lichaam nodig heeft en kan dit  daardoor makkelijker verbranden dan voorheen. Dinja, BEDANKT voor de geweldige begeleiding en adviezen!!’

M. Heldens, 58 jaar


Mijn huidprobleem heeft een aantal jaren geduurd. Toen de klachten van –wat ik zelf dacht– eczeem begonnen aan de binnenkant van mijn handen en op de voorkant van mijn benen, dacht ik in eerste instantie dat het vanzelf weer over zou gaan. Na een lange periode zonder vooruitgang besloot ik toch maar eens naar de huisarts te gaan om te zien of het inderdaad eczeem was en hoe ik eraf kon komen.

De huisarts adviseerde mij een hormoonzalf te gaan smeren. Na dit een jaar gesmeerd te hebben, zonder enige verbetering , werd ik doorgestuurd naar de dermatoloog in het ziekenhuis in Weert. Hier wederom een zalf gekregen, maar die maakte de klachten alleen maar erger. Zowel de huisarts als de dermatoloog wisten niet meer hoe mijn klachten aangepakt zouden kunnen worden.

Uiteindelijk werd ik doorgestuurd naar het AMC in Maastricht. Vol goede hoop ging ik hier naartoe in de veronderstelling dat ik aan het juiste adres was. Hier werd mij wederom vol overtuiging verteld dat het om eczeem ging en dat ik hiervoor hormoonzalf moest gaan smeren. Uit mijn eerdere ervaring, wist ik dat het hier alleen maar erger van zou worden, maar ik vertrouwde de specialisten en ging de zalf evengoed gebruiken. Waar ik al bang voor was gebeurde: de klachten werden alleen maar erger. De huid was erg gevoelig, deed pijn en werd alsmaar dunner.

Tijdens een goed gesprek met Dinja werd mij duidelijk dat ik bij een reiniging van binnenuit veel baat zou kunnen hebben. Zij wilde mij daar graag mee helpen, maar vertelde me nadrukkelijk dat ik nog een lange weg te gaan had. Samen met Dinja heb ik ‘een plan van aanpak’ gemaakt. Door middel van lichaamsreinigende producten waar zij mee werkt, haar voedingsadviezen vooral haar persoonlijke begeleiding, kan ik nu na een jaar zeggen dat mijn klachten volledig verdwenen zijn en dat ik weer een gave huid heb zonder eczeem!

B. Hermans, 66 jaar


Mijn oog was al een paar keer gevallen op een advertentie van energiQue4you toen ik Dinja belde voor een afspraak. Na een burn out bleef ik vage klachten houden die ik moest accepteren zo werd me verteld, maar dat kon ik niet. Zo kwam ik bij haar in de praktijk.

Ze gaat heel zorgvuldig en volledig te werk. Tijdesn onze gesprekken leerde ik veel over voeding en mijn eetpatroon werd aangepast. Ook ging ik meer bewegen. Door goed te kijken hoe ik als persoon in elkaar zit werd het plaatje compleet.

Dinja kijkt naar het volledige plaatje: fysiek en mentaal, lichaam en geest….de gezondheid van het één heeft direct invloed op het ander. Inmiddels zit ik heel lekker in mijn velke :-).

R. Wouters, 55 jaar