Lezing: Bewegen als medicijn

17 maart 2022, van 19:30 tot 21:00 | Bibliocenter Nederweert, Kapelaniestraat 8

Kosten: Leden € 5,- / Niet-leden € 7,50

Positieve Gezondheid - Bewegen als medicijn

Maak op het gebied van bewegen gezonde keuzes voor een duurzaam gezonder lichaam. Informatiebijeenkomst in het kader van de cyclus Positieve Gezondheid.

Beweging als supermedicijn

Bewegen blijkt een supermedicijn. Dat is wetenschappelijk vastgesteld. In de afgelopen 60 miljoen jaar waren wij, en onze voorouders, actievelingen. Doorlopend rondzwerven, jagen, af en toe vluchten. Nu worden we met het jaar inactiever, gewoonweg omdat het niet meer zo nodig is om actief te zijn. Dat eist een zware tol: overgewicht, diabetes, depressie, burn-out.

Beweegvormen

Mis deze bijeenkomst niet! Laat je vanavond door Dinja Rooijakkers (Leefstijl- en Vitaliteitscoach) inspireren en leer met welke aangetoonde beweegvormen:

  • je effectief kunt afslanken
  • je spierverval kan voorkomen
  • je metabolisme hoog kan houden
  • je preventief werkt tegen meer dan 25 chronische aandoeningen

Doe mee met de cyclus

Dit voorjaar hebben we in de bibliotheek in Nederweert 3 bijeenkomsten georganiseerd, helemaal in het thema ‘Positieve Gezondheid:

  • Bewegen als medicijn – 17 maart
  • Voeding als medicijn – 31 maart
  • Je brein als medicijn – 14 april

De bijeenkomsten worden verzorgt door Dinja Rooijakkers. Zij werkt met veel passie in haar eigen praktijk EnergiQue4you in Ospel. Zij verzorgt informatiebijeenkomsten en begeleidt coachingstrajecten voor particulieren, bedrijven en scholen. Voeding, beweging en mindset staan hierbij centraal.

 

Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. 

— Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *